BRZZ

BRZZ staat voor Balletje Raak Zeldzame Zaak!

tijdens deze mooie maandag avond club gaat het er ook niet om of je de beste tafeltennis speler ben in Zwaagdijk-West. Het gaat vooral om veel gezelligheid en actief bezig zijn. Dat je daar competatief van wordt hoort er natuurlijk bij.

JB Zwaagdijk-west

JB Zwaagdijk-West is vernieuwd!!!


Vanaf heden heb de JB ongeveer 10 keer per jaar voor iedereen tussen de 12 en 18 een activiteit klaar staan. De datums van seizoen 2022-2023 zijn:  14 Okt. 2022, 16 Dec. 2022, 24 Feb. 2023, 14 April 2023, 9 Juni 2023

Voor deze activiteiten kan je je aanmelden via de bestuursleden of JB.Zwaagdijk@gmail.com.

Bibliotheek

Iedereen kan gratis boeken

lenen bij onze bibliotheek.     

               

Deze is een aantal jaren

geleden met vereende

krachten opgericht.

15 vrijwilligers zorgen ervoor

dat zowel jong als oud boeken kunnen lenen. Twee maal in de week zijn we geopend op dinsdag en woensdag van half4 tot half 5.

U bent van harte welkom, kom gerust eens kijken, de koffie staat klaar.


Jeu de boule vereniging De Notaboulen

De notaboulen is een gezellige jeu de boule club.

We spelen op Donderdag avond.

Kom eens kijken en doe mee.

De Wildebras heeft 14 verenigingen die zich wekelijks inzetten voor gezelligheid in de buurt.

Toneel vereniging Tobronsa is een waar begrip in Zwaagdijk-West. De toneel groep was zelfs al actief in Café Het Haasje en ze spelen nu al 30 jaar in Dorpshuis De Wildebras.

De naam Tobronsa betekend TOneel BRacht ONs SAmen. Dit is gekomen, omdat jaren terug 2 toneel groepen 1 groep werd.

Tobronsa heb ieder jaar in Maart 3 uitvoeringen en ze sluiten af met een feest avond.

Sinds 1962 is de Dorpsveiling van Zwaagdijk-West een absloluut steunpunt voor zowel Kerk als gemeenschap. Sinds dat onze kerk in 2018 is gesloten is de veiling vooral gericht op het prachtige verenigingsleven in Zwaagdijk-West. De Dorpsveiling heeft sinds 2018 minder veilingen.

De nieuwe datum zal natuurlijk hier verschijnen. 

 Oranje Comité Zwaagdijk-West is begonnen na  de 2e wereldoorlog op bevrijdingsdag, maar na verloop van tijd organiseerde ze de Koningsdag en de kermis. Deze evenementen zijn voor het hele dorp voor jong en oud.

Het Oranje Comité bestuur is een hechte super enthousiaste groep die ieder jaar weer voor erg leuke activiteiten zorgen.

ieder jaar voor koningsdag en voor kermis ligt er weer een flyer in de bus over de activiteiten die er op het programma staan.

Ken je de Kidsclub nog niet?

Wij organiseren ca. 10x per jaar een activiteit voor kinderen in de basisschoolleeftijd die in Zwaagdijk-West wonen en/of die op school zitten op de St. Lidwina.


De Kidsclub draait voor een deel op giften (van bijv. de Dorpsveiling) en subsidies. Lid worden van de Kidsclub kan daarom voor slechts € 15,00 per kind voor een heel seizoen. Ben je geen lid, maar wil je wel meedoen met een losse activiteit? Dan zijn de kosten € 5,00 per activiteit. De activiteiten in oktober en juni worden georganiseerd in samenwerking met de Wildebras. Deelname aan deze activiteiten is gratis.


In de Kidsclubapp worden de activiteiten en aanvangstijden gecommuniceerd. Meer informatie? Neem dan contact op met Colinda (06-15126857).

Het KVG in Zwaagdijk-West


Een leuke vereniging voor vrouwen met educatieve, creatieve en sociale invalshoeken.

 

Klaverjassen

De Klaverjasclub is een heel gezellige groep die 6 keer in het jaar een avond heb. We hebben een klassement zodat er ook iets leuks te winnen valt.  Doe ook mee!

De avonden zijn dit seizoen: 22-10-22, 19-11-22,

10-12-22, 14-01-23,

18-02-23, 18-03-23

Biljart vereniging van d'ien naar d'aar

Biljart vereniging Het Gebroken Lei